L'associació

L´Associació J. Koslowsky va néixer a Bunyola l´any 1996 amb voluntat de recollir la inquietud manifestada per un grup de persones que volien recuperar la figura i l´obra del pintor Jacob Koslowsky i alhora evitar el deteriorament d´un patrimoni artísitc vinculat, si més no en part, a Bunyola. Resten recollits en els estatuts de l´associació unes finalitats i objectius que resumim de la següent manera: 
  • Estudiar i difondre l´obra i la figura de l´artista J. Koslowsky (Lituània 1904 - Mallorca 1993), resident i propietari d´un habitatge a Bunyola des de l´any 1970.  
  • Conscienciar i motivar persones i institucions en la conservació i la divulgació de la seva obra.  
  • Propiciar la realització d´aspiracions manifestades per l´artista en vida i concretades en l´obertura d´una casa-museu a la vila de Bunyola, seu de la seva obra. 
  • Atendre totes les altres iniciatives que contribueixin a fomentar l´art i la cultura.
Des de 1996 són molts els actes organitzats per l'associació. Aquests darrers anys destaca especialment l'organització del DARRER DIVENDRES, acte mensual que prentén fomentar i difondre l'art i la cultura des de tots els àmbits, i pel qual han passat persones rellevants del món de la pintura, escultura, literatura, teatre, arquitectura, matemàtiques, economia, música, educació, història, geografia, astrologia... Des d'aquestes línies volem aprofitar per agrair-los a tots la seva col·laboració desinteressada.